members.tripod.com/muzikahits

xpdc.jpg (1944 bytes) nimrod2.jpg (2045 bytes) off2.jpg (2050 bytes) radish2.jpg (1940 bytes) nir2.jpg (1836 bytes) kurt2.jpg (1998 bytes) fisherman-c3.jpg (1876 bytes) green.jpg (1893 bytes) americana2.jpg (2068 bytes) group.jpg (2012 bytes) butte2r.jpg (1916 bytes) loadk.jpg (1956 bytes)

Selamat datang Ke MUZIKAHITS...Dengarkan lagu-lagu yang anda minati. Sertai kuiz muzikahits untuk memenangi hadiah menarik dan sebelum keluar jangan lupa sign guestbook. - pesanan Planet Pluto

Selamat  Datang  ke  Laman Web   Muzikahits   yang     pastinyan hitssss . Anda yang  inginkan  kepuasan   pastinyan  di  Muzikahits.  Nikmati  lagu-lagu  terbaru    yang  disediakan  untuk   anda  sekelian.    anda    boleh   menikmati   jenis   lagu berbentuk alternative, poprock,  balada, metal, underground, heavy metal,   dan  sebagainya  dalam format   realaudio. Selain   itu  juga  disediakan  irama   lagu   dalam      format midi. Nikmati pelbagai lagu dalam format midi dengan mendownload dalamm masa sekejap sahaja.Jangan lupa sign buku lawatan sebelum keluar. Bagi mereka yang ingin mengulas tentang artis samada artis solo ataupun artis berkumpulan, individu popular dan sebagainya boleh mencubanya dengan menklik pada button forum artis. Komen artis-artis popular anda seperti XpDc, Siti Nurhaliza, Ali XpDc, Butterfingers dan sebagainya  dengan menklik pada komen artis . Jika ada sebarang masalah jangan lupa hantarkan email kepada Muzikahits.

                 
Perhatian:Lagu-lagu yang disediakan bersaiz 100kb-300kb. Anda boleh mendengar dengan    mendownload dalam masa  1-3 minit  sahaja. Jika   bunyi  kurang  baik, sila   rendahkan  sedikit   volume pada  dekstop  dan   tinggikan  volume   pada  speaker anda. Paling penting ialah anda mesti mempunyai RealPlayer untuk mendengar lagu-lagu tersebut.

Kuiz Muzikahits
         Sertai kuiz Muzikahits dengan menklik members2.jpg (2487 bytes) pada menu sebelah kiri. Menangi hadiah
    menarik dari muzikahits

             Aiikk takkan le setakat juta je yang masuk laman ni.
   Target 15 Billion, macamana ni. Jangan le malu-malu nak masuk, lepas keluar masuk lagi ye, ajak member sekali.

          Lagu Hits Dari Album Terbaru
Butterfingers - 'Faculties Of The Mind'
The Pilgrims - 'Dream Off'
Apple Green - 'Time You Just Can't Stop it'

Lagu-lagu hits yang bakal muncul
The Scorpions dengan album mereka 'Eye To Eye' dan album terbaru Butterfingers dan Cromok serta lagu-lagu yang belum diupload sepenuhnya.Nantikannn.

btg1.jpg (930 bytes)btg2.jpg (1083 bytes)btg3.jpg (1010 bytes)btg4.jpg (861 bytes)btg5.jpg (1035 bytes)btg6.jpg (1047 bytes)

Ulasan artis dan lagu:

Artis Malaysia
Amuk kumpulan baru di Malaysia lebih kurang XpDc dengan album mereka 'Tanpa Prejudis' dan lagu hits mereka 'Seakan Menguji'. Puhh boleh tahan la kumpulan ni. Kumpulan ni juga terkenal  sebagai kumpulan tak tunjuk muka. Diorang ni reti nyanyi aje tapi muka tak nak tunjuk. Apahal ye, aku pun tak tahu. Boleh dikatakan juga mereka ni adik beradik kumpulan Cromox kerana rentak lagu mereka hampir sama

FTG, kumpulan yang menyanyi dalam bahasa Inggeris sebelum ini, buat pertama kalinya menerbitkan lagu dalam bahasa Melayu. Kumpulan ini kira setaraflah dengan XPDC dengan muzik heavy metal yang power gile. Anda yang meminati XPDC takkan menyesal membeli album FTG dengan album terbaru 'Tak Peduli' mereka.

Metalasia, kumpulan metal baru di Malaysia dengan muzik yang power. Album pertama mereka 'Khalifah Alam Maya'. Boleh tahan jugaklah

Butterfingers sebuah kumpulan alternative dari Malaysia telah melancarkan album terbaru mereka iaitu album ke-3. Album mereka sebelum ini ialah '1.3 Miligram' dan 'Butter Worth Pushful'.  Bagi peminat alternative grunge album mereka ini sangat sedap didengar macam makan goreng pisang panas, sila dapatkan di kedai  album terbaru mereka. Album terbaru mereka meletup dengan lagu hits mereka 'yang sentiasa berkumandang di radio ERA. Puhh bestttttttt.Tajuk album dan tajuk lagu terbaru cari sendiri.

The Pilgrims dari Malaysia huh juga best terutamanya lagu 'Dream Off'. Muzik mereka power gile.Tapi paling aku tak suka muzik instrumental 'Claustrophobia II' dah le tak sedap panjang pulak tu. Sila dapatkan album terbaru mereka 'The Wise Fisherman' di pasaran.

Apple Green apa kurangnya dengan album 'Beyond The Red Sky'. Lagu paling aku suka 'Time You Just Can't Stop It' . Lagu mereka ni ada slow dan ada rancak. Best gile. Tapi yang tak bestnya banyak sangat muzik instrumental.

Artis Barat
The Scorpions dengan album terbaru 'Eye To Eye' menampilkan lagu mereka best iaitu 'What You Give You Get Back' dan juga lagu-lagu lain seperti 'Skywriter', 'Eye To Eye' dan sebagainya.

The Offspring bolehle tahan lagu korang. Best jugak lagu 'The End Of The Line' dan 'No Brakes'. Goreng mereka takle kuat sangat tapi okay.

The Goo Goo Dolls, kumpulan ni tak pernah aku denga sebelum ni tapi lagu mereka acap kali aku dengar. Mereka bawa muzik slow dan rancak. Boleh tahanlah tapi takleh challenge Butterfingers lah. Lagu best mereka 'Iris'.

Silverchair lagunya lebih kurang sama dengan The Goo Goo Dolls. Boleh tahan jugaklah dengan lagu best mereka 'Emotion Sickness' dan 'Anthem Year 2000' tapi  takleh celen Butterfingers jugak.

Sekiranya anda ingin membuat ulasan sendiri samada puas hati ataupun tidak puas hati, sila klik ruangan Forum Artis pada menu Muzikahits. Di sini anda boleh membuat ulasan ataupun kritikan tentang artis.


Lagu-lagu hits
Alternative

The Pilgrims, Apple Green, The Offspring, Butterfingers, Green Day, The Goo Goo Dolls, Nirvana, Silverchair,  Radish

Metal 

XPDC, Amuk, FTG, Metalasia, Deep Purple, Metallica

Poprock  

KRU, Ella

Balada

Siti Nurhaliza, Erra Fazira, Nora, The Eagles


Lagu-lagu baru di'upload'
Alternative
Butterfingers Fire Is A Curse, Stolen, Delirium, Ruin By The Selling Out
The Pilgrims Dream Off, Generation K, Lawgiver Supremacy, V Pride
Green Day       Uptight, Worry Rock, Platypus, King For A Day, Scattered, Nice Guys Finish Last
Apple Green    My Life My Right, Alone
Silverchair        Anthem For The Year 2000
The Offspring  Staring At The Sun, Pretty Fly, The End Of The Line, No Brakes
Metal
XPDC Samurai Bagaikan Samurai, O-Key
XPDC Brutal Cempedak Jadi Nangka, Aku Masih Di Sini,Semangat Yang Hilang,Apa Nak Dikata
FTG     Askar (Biar Putih Tulang), Anak Melayu
Amuk  Dalam Semak, Seakan Menguji, Amuk
Metalasia Banzai, Insaf Manusia Berdosa, Bencana
Metallica PoorTwisted Me, Cure
Poprock
Deep Purple You Keep On Moving, Never Before, When A Blind Man Cries
Balada
Artis Pilihan Bara Cinta (Erra),Kau Merubah Segalanya (Fauziah Latih),
Di Persimpangan Dilema (Nora), Joget Angan Tak Sudah (Jayjay)
The Eagles Hotel California,The Sad Cafe,New Kid On Town

Tak Penting!!

Ni tak penting tapi kalau nak tahu jugak, klik le sini!

Laman Utama Muzikahits
Muzikahits sebenarnya berasal dari planet Pluto dan telah tersesat ke bumi pada 1 May 1999.
Hari terakhir Muzikahits mengemaskini hompage ini ialah
29 Jun 1999 supaya dapat kembali ke Pluto semula.


1999 Design by Planet Pluto

Maaf hompage ini belum siap keseluruhannya. Lagu-lagu belum diupload sepenuhnya
Harap bersabar.